familiesirkus.no

  • BUY THE BOOK!

    Click on the image to buy the book

Familiesirkus presenterer en ekte forfatter.

5. september, 2011 · Ingen kommentarer · Barn, Bøker, Inspirasjon, Uncategorized

Familiesirkus befinner seg litt i bøkenes verden om dagen. I dag kan du bli bedre kjent med forfattervennen vår Bjørn Olav Hammerstad.

1.Ditt liv i kortversjon?

Jeg ble født som sistemann i en søskenflokk på tre, og tilbrakte mine to første år på Tranby like utenfor Drammen. De neste to årene bodde jeg i Stavanger før vi endelig slo oss til ro i Nordhordland utenfor Bergen. Jeg vokste opp i en god familie, med venner i nabolaget og med natur i nærheten. Jeg har alltid været fascinert av historier, og jeg drømte meg ofte bort i min egen fantasiverden som barn. Jeg likte å tegne, gå på oppdagelsesferd og skate. Jeg spilte også iband i flere år og vi kom til finalen i den lokale talentkonkurranseni Nordhordland. Da jeg var 20 år gammel ble jeg assistent i en søndagsskole og straks begynte jeg å skrive historier som jeg fortalte for barna. Der begynte mitt forfatterskap. Men det skulle ta over ti år før jeg ga ut mitt første manus som ble til en film. Det ble tre filmer på fire år. Etter det ga jeg meg i kast med min første bok. Da var jeg gift og hadde fått mitt første barn. Nå har jeg skrevet tobøker om Maja Mill, og jeg har to gutter. Ved siden av forfatterskapet er jeg journalist.

2.   Hva har du skrevet til nå?

Jeg har skrevet Maja Mill – helt tilfeldigvis meg, og Maja Mill og drage-egget. Det kommende året skal jeg forsøke å skrive enda en bok om Maja Mill. Jeg holder også på med en biografi for barn om JohnWesley.

3.   Hva ønsker du å formidle med det du skriver?

Jeg ønsker å formidle spennende, morsomme og interessante historier med gode verdier.

4.   Hva er det som inspirerer deg til å skrive?

Gleden av å kunne skape historier. Og, barn. Jeg liker å gjøre dem glade med fortellingene mine.

5.   Leser du mye selv? Kan du anbefale noen bøker ?

Jeg leser alt mulig, men er spesielt glad i Roald Dahl. Min favoritt er «Danny og den store fasanjakten.»

6.   Hvordan takler du en skrivesperre?

Jeg bruker Maja Mill-metoden, et glass med kald rosa yoghurt, og et par lette dunk på høyresiden av hodet.

7.   Har du noen favorittforfatter?

Jeg liker mange, men spesielt de engelske barnebokforfatterne Lauren Child og Roald Dahl.

8.   Noen språklige tips til våre lesere?

Mange sier at det er viktig å lese. Det er jeg helt enig i. Men det er også viktig å skrive. Skriv mye, våg å skape noe selv og lytt til erfarne forfattere.

9.   Hva lever du for?

Det viktigste i livet mitt er familien min, vennene mine, de trofaste leserne og naturligvis Gud.

10.Hvordan få barn til å bli glad i å lese bøker?

Gå på biblioteket eller i bokhandelen sammen. La barna få velge bøker. Les sammen med dem. Prøv ut forskjellige bøker fra faktabøker om dinosaurer til diktbøker og spenningsbøker. Barn som blir vant til å bla i bøker som små, vil ta med seg gleden over bøker når de blir voksne.

Her kan du lese mer om Maja Mill bøkene til Bjørn Olav.

Tusen takk Bjørn Olav vi gleder oss til flere spennende bøker fra deg!

Stikkord:

Ingen kommentarer så langt ↓

Ingen har kommentert artikkelen.

Legg igjen en kommentar